Werking

Onze doelstelling

Jongeren een unieke combinatie van studeren en intensief trainen als wielrenner bieden. We organiseren daarvoor deeltijds beroeps secundair onderwijs van maandag tot vrijdag.

  •  8u beroepsgerichte vorming: een beroep aanleren in de praktijklessen fietsmecanicien of winkelbediende en streven naar erkende certificaten.
  •  7u algemene vorming: 5u PAV en 2u Frans 2e graad, 3e graad of diplomajaar en streven naar het diploma secundair beroepsonderwijs.
  •  13u begeleide sporttrainingen.

Trainingen

Op dinsdag, woensdag en donderdag is er telkens een halve dag training. Onze sporthal is de ideale uitvalsbasis om te trainen op verschillende parcoursen. Van biljartvlak tot heuvelachtig in de Vlaamse Ardennen. De wegtrainingen zijn in groep, maar gespecifieerd op ieders niveau. Daarnaast is er in de winterperiode een alternatief programma met trainingen op de piste in het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx, in het veld met MTB of cyclocrossfiets. Er wordt ook krachttraining in combinatie met spinning aangeboden. De begeleiding bestaat verder uit het afnemen van inspanningstesten en het opvolgen van wedstrijden.