Restaurant en keuken duaal

Kies zeker voor de opleiding restaurant keuken duaal als je:

  • nieuwsgierig bent naar de nieuwste trends in de culinaire wereld
  • graag wil toveren in de keuken en schitteren in de zaal
  • honger hebt om gerechten op borden te toveren en mensen in de watten te leggen

Voorwaarden om deze richting te volgen zijn:

  • Je hebt een hart en passie voor de horeca hebben
  • Je hebt een uitgesproken interesse en aanleg voor voeding en gastronomie
  • Je wilt de handen uit de mouwen steken en hebt geen probleem met onregelmatige uren en weekendwerk

Waarop legt deze opleiding de klemtoon?

  • Je gaat praktijkgericht aan de slag en kan bijleren in onze didactische bistro
  • Je vindt flexibiliteit en klantvriendelijkheid heel belangrijk
  • Je krijgt de tijd om via een stage of tewerkstelling uit te groeien tot een volwaardige hulpkok en kelner

Wat is de inhoud van de opleiding restaurant keuken duaal?

  • Je verdiept je in de bereiding van koude en warme maaltijden volgens de gepaste culinaire technieken
  • Je leert voedingsmiddelen binnen de keuken bestellen en ontvangen
  • Je bekwaamt je in het opnemen van bestellingen en doorgeven aan het bar- of keukenpersoneel
  • Je leert dranken en gerechten serveren en ze eventueel aan tafel afwerken

En daarna? Welke mogelijkheden biedt deze opleiding?  

  • Je kan vlot aan de slag in een restaurant.
  • Er is ook nog de mogelijkheid om te specialiseren in kok duaal, of andere specialisaties zoals sommelier, chef de partie of barman.

Download deze informatie in een pdf-bestand.

DOWNLOAD PDF